Orientaliskt mintte

Ett 100% organiskt grönt mintte som ger mersmak

Hälsofördelar

Det finns olika sorters mynta med olika mint smak som exempelvis pepparmynta, fältmynta, äppelmynta och indisk mynta. Den tunisiska grönmyntan (mentha spicata) har en fräsch smak och används i Kyufis teer. 


Förutom att grönt mynt te är välsmakande ger det hälsofördelar. 

Myntan används traditionellt för att främja matsmältningsprocessen, öppna luftvägarna, lindra symtom på förkylning och allergier. Den har även antiinflammatoriska egenskaper, lugnande effekter och fräschar upp andedräkten.


Myntan i kombination med ett grönt te får man också antioxidantfördelar, ökad ämnesomsättning och minskad risk för hjärt och kärlsjukdomar.


Det är en perfekt avslutning på en måltid och ger en stund av avkoppling. 



Historik och tradition

Det tunisiska mintteet, "thé à la menthe", är kännetecknat av sin friska, söta smak och aromatiska doft. Ursprunget till mintteet går tillbaka till den tid då köpmanstater i Medelhavet introducerade teet från Kina och Sri Lanka. Den gröna te blandningen kombinerades med mint och socker, vilket hjälpte till att skapa den unika smaken.


I arabisk kultur är gästfrihet en central aspekt. Att bjuda in gäster och erbjuda dem mintte var och är en gest av respekt och välkomnande. Det är vanligt att mintte serveras vid sociala sammankomster, familjehögtider och affärsmöten, vilket stärker banden mellan människor och främjar en känsla av gemenskap. Det traditionella tunisiska gröna mintteet har blivit en viktig del av kulturen och traditionerna.

 Så här enkelt tillagar du ditt pulverte 

  1. Riv upp påsen (tepinnen), häll te pulvret i en kopp,
  2. häll i varmt vatten (börja med  cirka 1.5dl vatten),
  3. rör om i 10-20 sekunder,
  4. smaka,
  5. häll eventuellt i mer vatten enligt ditt eget tycke och njut av den oväntade gourmetsmaken. 


Förutom att teet är en smakupplevelse så är det 100% organiskt, paketen och påsarna är återvinningsbara och framförallt, du slipper spår av plast i ditt te från de vanliga the påsarna.


Transparens

Förutom att erbjuda 100 % naturliga teer, utan kemiska tillsatser, bekämpningsmedel, GMO och aromer, har Kyufi också valt transparens i märkningen. Du som kund får en komplett lista över ingredienser för varje produkt, så att du vet exakt vad du konsumerar.

Kyufis högkvalitativa teer, som endast produceras i deras tunisiska fabrik, föll mig i smaken direkt vid första klunken. Efter att ha tagit med det till Sverige för att dricka själv, är jag nu övertygad om, efter att alla som smakat har älskat det att det vore synd om inte du också fick njuta av Kyfis te.

Kyufi är ett tunisiskt företag som brinner för te och detta återspeglas i varje kopp du dricker. Det började som en imitation och förenkling av det traditionella tunisisk, marockanska (orientaliska) mintteet som idag har expanderat och finns i mer än 9 länder, inklusive Frankrike, Kanada, Förenade Arabemiraten, Japan, Saudiarabien, Libyen, Elfenbenskusten, Tunisien, Marocko och nu också i Sverige. Vi är stolta över att få dela med av detta goda te till dig.

Innehållsförteckning

Det gröna mintteet är 100% organsiskt och innehåller:

  • Naturligt extrakt av gröna teblad (örtte)
  • Naturligt extrakt av mynta blad
  • 0% Mjölkfett, protein och stärkelse
    • Teet med socker innehåller 7,2% sackarin

    Kyufis ledord

    Kvalitet, transparens, miljövänliga produkter och smakupplevelse